• Gemeente Menaldumadeel te Menaldum

  In Menaldum zijn het gemeentekantoor en het zeer monumentale gemeentehuis van architect Romein (1850) van elkaar gescheiden. Wij ontwierpen het kantoor in vier delen (dat geeft flexibiliteit). De houten balken van de entree zijn voorzien van de namen van de dorpen van de gemeente.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Gemeente Achtkarspelen te Buitenpost

  De nieuwe visie van de gemeenteraad voorzag in een multifunctionele zaal met foyer en een nieuw klant-ontmoetingscentrum. Op ingenieuze wijze heeft een vervlechting met het oude plaats gevonden en is een nieuwe exposure naar buiten ontstaan. Grote blinden vormgegeven in zwart-witte contrasten.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Gemeente Kollumerland c.a. te Kollum

  Het oude landhuis Westenstein is het bestuurscentrum waar het nieuwe gemeentekantoor omheen is gebouwd. De kerk van Kollum vormt het middelpunt van de cirkel die de nieuwe gevel begeleid. De gelamineerde houtstructuur van de raadzaal en de multifunctionele ruimte geven een eigen karakter.

   

   

 • Gemeente Opsterland te Beetsterzwaag

  De raadzaal van Opsterland is sinds jaar en dag weinig zichtbaar in het voormalige koetshuis van het Andreahûs ondergebracht. Het duale stelsel en meer ruimte voor het publiek waren de aanleiding voor deze subtiele verandering. Voor het gemeentekantoor wordt een labelverbetering doorgevoerd.