• KINDCENTRA

    Appingedam

    In Appingedam liepen verschillende ontwikkelingen: de versterkingsoperatie van twee kindcentra, de nieuwbouw van de school voor speciaal onderwijs van RENN4 en de nieuwbouw van een zorglocatie van Cosis. Deze opgave was de grootste ‘scholenschuif’ van Noord-Nederland. Wij namen het ontwerp voor onze rekening.

    Tegenover Kindcentrum Olingertil aan de Olingermeeden is ruimte voor de nieuwe school voor speciaal onderwijs. Zo ontstaat een gezamenlijk schoolerf dat de samenwerking kan versterken. Door een tijdelijke uitbreiding biedt het gebouw de eerste twee jaar plaats aan de beide te versterken kindcentra uit de buurt. Als de versterking klaar is, wordt het demontabel opgezette, tijdelijke deel verwijderd. Dit deel bestaat uit zoveel mogelijk herbruikbare gebouwonderdelen.

    We werken samen met de gebruikers en buurt aan een gezamenlijk ontwerp van de buitenruimte. Het ontwerp refereert aan de veel voorkomende kleurstelling van Groningen: Gronings Rood.

Contact

VMEZ ARCHITECTEN

Martin Luther Kingsingel 11
9203 JC  Drachten

0512 584646
info@vmez.nl